S-a lansat licitația de contractare a serviciilor de inginerie, construcție și punere în funcțiune a 4 parcuri fotovoltaice

Patru parcuri fotovoltaice vor fi dezvoltate în România de către OMV Petrom și CE Oltenia.

Companiile se pot înscrie acum la licitația de contractare a serviciilor de inginerie, construcție și punere în funcțiune a 4 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW, construite de OMV Petrom și Complexul Energetic (CE) Oltenia.

 

  • Înscrierea la licitație se face direct în SEAP, urmând acest link.

 

Despre proiect

OMV Petrom și Complexul Energetic (CE) Oltenia vor construi patru parcuri fotovoltaice, în Ișalnița, Tismana și Rovinari, cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW. Contractele de finanțare pentru dezvoltarea acestora au fost semnate de Ministerul Energiei din Romania în calitate de autoritate contractantă și de reprezentanții celor patru entități juridice responsabile de implementarea proiectelor. În cadrul acestor entități, OMV Petrom și CE Oltenia sunt parteneri egali, deținând fiecare o participație de 50%.

 

Investițiile totale necesare pentru dezvoltarea celor patru parcuri fotovoltaice se ridică la peste 400 de milioane de euro, iar 70% din finanțare provine din Fondul pentru Modernizare. Se preconizează că parcurile fotovoltaice vor furniza energie electrică sistemului național în anul 2025.