Au fost semnate contractele de finanțare pentru patru parcuri fotovoltaice care vor fi dezvoltate de CE Oltenia și OMV Petrom

OMV Petrom și Complexul Energetic (CE) Oltenia vor construi patru parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW. Contractele de finanțare pentru dezvoltarea acestor parcuri, cu o capacitate cumulată de 450 MW, au fost semnate de Ministerul Energiei în calitate de autoritate contractantă și de reprezentanții celor patru entități juridice responsabile de implementarea proiectelor. În cadrul acestor entități, OMV Petrom și CE Oltenia sunt parteneri egali, deținând fiecare o participație de 50%.

 

În decembrie 2021, OMV Petrom a fost desemnată ca investitor selectat pentru aceste proiecte, în urma unei proceduri de selecție organizate de CE Oltenia. Investițiile totale necesare pentru dezvoltarea celor patru parcuri fotovoltaice se ridică la peste 400 de milioane de euro, iar 70% din finanțare provine din Fondul pentru Modernizare.

 

În viitorul apropiat, se va lansa documentația necesară pentru licitația de contractare a serviciilor de inginerie, construcție și punere în funcțiune a parcurilor fotovoltaice. Lucrările de construcție vor începe după desemnarea câștigătorului acestei licitații.

 

Parcurile fotovoltaice vor fi construite în Işalniţa, Tismana si Rovinari, iar conform estimărilor actuale, se preconizează că parcurile fotovoltaice vor furniza energie electrică sistemului național în anul 2025.